Кім Чен Ин наказав армії модернізувати артилерію, що може посилити підтримку РФ, – ЗМІ

14.05.2024, 18:32
158679

Лідер КНДР Кім Чен Ин наказав своїй армії модернізувати артилерію під час того, як він позував зі снайперськими гвинтівками та випробовував вантажівку, що призначена для нової реактивної системи залпового вогню. За словами експертів, такий візит диктатора на заводи з виробництва боєприпасів може бути пов’язаний із зусиллями щодо розробки нових снарядів для постачання “російської військової машини проти України”, пише The Telegraph.

Читайте також: На Донеччині чоловік ґвалтував двох доньок співмешканки: стали відомі моторошні подробиці

За інформацією Центрального телеграфного агентства Північної Кореї, Кім закликав розширити “науково-технічні можливості для посилення артилерійської потужності” військ країни, оглядаючи виробничі лінії на головних оборонних промислових комплексах.

Також лідер КНДР був зображений на фото під час того, як він цілиться зі снайперської гвинтівки на полігоні, в той час, як генерали аплодували йому на задньому плані.

Крім того, його помітили й за кермом військової машини, яка перевозила 240-мм реактивну систему залпового вогню, а саме “технічно оновлену версію”, яка перед цим проводила випробувальні пуски снарядів.

“Для того, щоб масово виробляти реактивні системи залпового вогню нашого типу з високою ефективністю і надійністю, важливо постійно підвищувати рівень модернізації виробничих процесів”, – процитувало Кіма південнокорейське агентство Yonhap.

Своєю чергою військовий аналітик Інституту політичних досліджень “Асан” Ян Ук зауважив для NK News, що розголос такого візиту міг бути спрямований для залучення іноземних покупців з таких країн, як Росія, Іран або Сирія. Також він додав, що Москва може бути зацікавлена у 240-мм ракетах через їхню сумісність з наявним озброєнням.

У Міністерстві оборони Південної Кореї вважають, що Пхеньян відправив до РФ приблизно 6700 контейнерів зі зброєю з того часу, як лідери двох країн пообіцяли покращити зв’язки під час саміту у вересні 2023 року. У відомстві додали, що цієї кількості контейнерів достатньо для того, аби зберігати близько 3 млн артилерійських снарядів калібру 152 мм або 500 тисяч артилерійських снарядів калібру 122 мм.

Водночас Національна розвідувальна служба (НРС) Південної Кореї повідомила, що займається розслідуванням щодо інформації стосовно того, що північнокорейські 122-мм артилерійські снаряди, які були виготовлені у 1970-х роках, постачалися до РФ для ведення війни в Україні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com