KitKat, Nescafé, Nesquik: корпорацію Nestle визнано міжнародним спонсором війни

2.11.2023, 18:32
149161

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло швейцарську корпорацію Nestle в список міжнародних спонсорів війни. Про це повідомили на сайті відомства.

Читайте також: Автор скандальної статті Time пообіцяв опублікувати нові матеріали про Україну

“Попри російську агресію, Nestle продовжує працювати в РФ, постачати товари агресору та розширювати свою російську виробничу базу. Це і стало підставою для внесення компанії до переліку міжнародних спонсорів війни Національним агентством з питань запобігання корупції”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, станом на початок 2022 року швейцарська корпорація мала в РФ сім фабрик. Прибуток компанії від російського ринку становить лише трохи більше 2% від діяльності всього Nestle. Попри такі незначні показники корпорація й надалі працює на ринку держави-терориста, пояснюючи це необхідністю забезпечення населення Росії товарами першої необхідності, а також турботою про своїх російських співробітників, яких понад 7 тисяч.

“Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у компанії заявили про призупинення експорту та імпорту в Росію, за винятком товарів першої необхідності. Проте полиці російських магазинів досі переповнені їхньою продукцією. Серед доступних продуктів: сніданки Bystrow, супи і бульйонні кубики Maggi, корм для тварин Purina, шоколадні батончики, кава Nespresso”, – наголосили в НАЗК.

Крім того, в жовтні 2022 року, компанія під виглядом сухої молочної суміші завозила на територію Росії технічне обладнання, про що свідчить судове провадження арбітражного суду м. Москва № А40-24044/2023. Тобто компанія завозить не лише сировину для товарів первинної необхідності, а й намагається приховано направляти до Росії технологічне обладнання для розвитку власного бізнесу.

Повідомляється, що Nestle є одним з найбільших виробників продуктів харчування у світі, вона веде бізнес в 187 країнах. Компанія виробляє розчинну каву, мінеральні води, шоколад, морозиво, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин та інші товари. По всьому світу у лінію продукції компанії входить понад 2000 брендів. Основні торгові марки – KitKat, Nescafé, Nesquik, Nestea.

Позначення “Міжнародним спонсором війни” є репутаційним. Для НАЗК важливо, щоб компаніям, які потрапили до такого списку, було репутаційно не вигідно співпрацювати із агресором, вони закрили свій бізнес в Росії та усвідомили позицію усього демократичного світу.

Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check, що створена міжнародною компанією London Stock Exchange Group. Це база даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com