Клімкін пояснив, чому Україна тягнула із запровадженням візового режиму з росіянами

16.08.2022, 12:03
125747

Ексочільник МЗС Павло Клімкін впевнений, що біометричний візовий режим із РФ потрібно було запровадити набагато раніше.

Читайте також: Путін заявив, що російські війська чітко виконують усі цілі “спецоперації” на Донбасі

Однак, за словами колишнього дипломата, через родинні зв’язки та ймовірний негативний вплив на східні та південні регіони українська влада тягнула із ухваленням рішення.

Про це колишній голова МЗС Павло Клімкін розповів в інтерв’ю ТСН.

“Тягнули (із ухваленням рішення про запровадження візового режиму з росіянами – ред.) через те, що думали, що на східні чи південні регіони матиме негативний вплив. І тому ці пропозиції дуже довго розглядалися. Біометричний візовий режим із РФ потрібно було запровадити набагато раніше. І, звичайно, потрібно було дуже жорстко відслідковувати росіян”, – сказав Клімкін.

Він наголосив, що Україна повинна жорстко контролювати всіх громадян Російської Федерації, яким все ж МЗС надає українську візу.

“Вони (країни Заходу – ред.) добре розуміють, що це йде антиколоніальна війна із часів Радянського Союзу. Просто залишилося багато якихось зв’язків, родинних і так далі. І вони дуже добро розуміють, що це було складно швидко запровадати (візовий режим – ред.). Тим не менше, візовий контроль на кордоні був запроваджений. І це насправді основне. Ми маємо конролювати взагалі всіх росіян на нашій території, і це очевидно”, – пояснив Клімкін.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com