Кличко озвучив підсумки роботи за 7 років: У Києві оновили 540 парків та скверів

15.12.2021, 17:30
107293

За 7 років у столиці оновили майже 540 парків та скверів. Тільки в 2021 році – 45 зелених зон.

Про це лідер “УДАРу”, мер Києва Віталій Кличко заявив, звітуючи про роботу міської влади за 2021 рік.

“Київ – це місто парків. Одне з найзеленіших міст Європи. Оновлення зелених зон та створення нових – у пріоритеті міської влади. Цього року ми оновили 45 парків та скверів. Загалом на капремонти та реконструкцію зелених зон цього року місто виділило понад 300 мільйонів гривень. Усього за 7 років в столиці оновили майже 540 парків та скверів”, – сказав Кличко.

Він зазначив, що з 2015-го року статус парку чи скверу в столиці отримали 527 зелених зон. Тільки цього року екологічна комісія Київради підтримала 40 ініціатив про створення нових парків та скверів загальною площею понад 180 га.

Читайте також: Кошмар для жінок: яких знаків Зодіаку серед чоловіків варто побоюватися

Зокрема, цього року завершили будівництво одного з найбільших парків лівого берегу – парку “Троєщина”. Облаштували більшу частину фітнес-парку “Озеро Лебедине” на Позняках. Капітально оновили два сквери в центрі міста. На Володимирському проїзді – між Михайлівською та Софійською площами – та Литовський сквер – навпроти Софійського собору.

“Наступного року ми продовжимо робити місто гарнішим і зеленішим. Створювати комфортні умови для відпочинку в київських парках і скверах. Зокрема, плануємо масштабні роботи з капітального ремонту одного з найбільших столичних парків – Голосіївського. Продовжимо ремонтні роботи в парку “Прибережний” у затоці Берковщина та парку біля озера Йорданське. Плануємо відкрити після капремонту першу чергу парків “Інтернаціональний” та “Орлятко”, – підсумував лідер “УДАРу”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com