Ключове для безпеки нашої країни – об’єднати зусилля, – Кличко на Безпековому Форумі

1.12.2021, 18:37
106218

Найголовніше що потрібно зробити для безпеки України – об’єднати зусилля, обмінюватись думками та не повторювати помилок 8-річної давнини. Про це заявив лідер «УДАРу», мер Києва Віталій Кличко, виступаючи на Київському Безпековому Форумі.

Читайте також: Якби не було Майдану, ми б сьогодні були губернією Російської Федерації, – Кличко на «Діалогах про гідність» у річницю побиття студентів

«Нам потрібна чесна розмова з суспільством про виклики перед нашою країною: бідність, енергетична залежність, пандемія, російська агресія. Ключове завдання для безпеки нашої країни – об’єднати зусилля, вислуховувати думки. Тому що кожна помилка дуже дорого коштуватиме країні. Ключовий виклик, який сьогодні є -безпека. Особливо зараз, коли біля кордонів України 90 тисяч військових РФ. Чого вони чекають, можна здогадатися. І ще один важливий напрямок для розвитку безпеки – розвиток громад. Адже від успіху громад залежить успіх країни. А найкраща відповідь нашим східним сусідам – бути успішною європейською країною», – заявив лідер «УДАРу».

Кличко наголосив на тому, що тенденція до згортання повноважень місцевого самоврядування є загрозливою.

«Я та мої колеги з АМУ переконані, що зараз вкрай складні часи для місцевого самоврядування. Сьогодні ми бачимо спробу згорнути процеси децентралізації і обмежити повноваження місцевого самоврядування. Проєкт змін до Конституції, запропонований владною командою, передбачає право парламенту і президента передавати повноваження місцевого самоврядування префектам, призначеним президентом. Префекти отримують повноваження зупиняти виконання рішень місцевого самоврядування. А президент має можливість зупиняти діяльність місцевих рад, обраних мешканцями громади. Йдеться про намагання знову побудувати жорстку вертикаль влади. І знову, як і за часів Януковича, бачимо наступ на свободу слова. Бачимо несприйняття будь-якої критики. Ми пам’ятаємо ті часи в 2013-2014 роках, але нічим хорошим це не закінчилося», – пояснив політик.

Лідер «УДАРу» подякував міжнародним партнерам, які продовжують підтримувати Україну в умовах російської агресії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com