КНДР запустила дві балістичних ракети в бік Японії, в країні зібрали екстрене засідання Ради нацбезпеки

2.10.2019, 09:11
44858

КНДР в середу, 2 жовтня, здійснила запуск двох балістичних ракет у бік Японського моря, одна з яких впала в межах ексклюзивної економічної зони Японії. Про це заявив на пресконференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Есіхіде Суга, передає ТАСС.

Читайте також: Туреччина почала військову операцію в Сирії

“Північна Корея сьогодні вранці здійснила запуск двох балістичних ракет. Одна з них впала в Японське море в межах нашої ексклюзивної економічної зони в районі префектури Сімане. На даний момент жодних повідомлень про збитки риболовецьким судам не надходило. Ми продовжуємо збирати інформацію”, – сказав він.

У зв’язку з цим Японія скликає засідання національної Ради безпеки за участю прем’єр-міністра Сіндзо Абе, а також глав МЗС і Міноборони. “Ми збираємо засідання Радбезу з метою обговорити ситуацію навколо ракетних запусків у Північній Кореї та виробити подальші заходи.

Прем’єр-міністр Абе розпорядився зібрати всю наявну інформацію, забезпечити безпеку морських і повітряних суден”, – сказав Суга. За даними Міноборони Японії, КНДР запустила одну ракету, яка досягла висоти 900 км і могла розділитися на дві частини. За даними Комітету начальників штабів Республіки Корея, запуски були зроблені з району порту Вонсан на східному узбережжі країни.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com