Коболєв прокоментував погрози Гройсмана

6.07.2019, 13:14
32051

Нафтогаз використовує кошти від дивідендів, які вимагає заплатити Кабмін, на закупівлю газу для опалювального сезону. Про це заявив глава компанії Андрій Коболєв, коментуючи чергову погрозу прем’єр-міністра Володимира Гройсмана відправити його у відставку, якщо НАК не відкличе судовий позов. Як відомо, суд дозволив Нафтогазу виплатити 30% дивідендів замість 90%, як вимагає Кабмін.

Читайте також:  Гройсман пригрозив Коболєву звільненням

Коболєв зазначив, що Нафтогаз стоїть перед вибором: або заплатити дивіденди (плюс 60% до 30%, які компанія вже виплатила), або відстрочити виплату додаткових дивідендів, але закачати необхідні обсяги газу. Нафтогаз вибрав другий шлях, написав він у Facebook.

Компанія також працює над залученням додаткових коштів на зовнішньому ринку. Вона намагалася вийти на ринок єврооблігацій в травні, але не отримала дозволу профільних міністерств, нагадав Коболєв. Знову вийти на ринок, при наявності дозволу, НАК може на наступному тижні. “Якщо на одній чаші ваг питання мого персонального контракту, а на іншій – безпека громадян, я вибираю останнє”, – заявив глава Нафтогазу.

“Тільки нагромадивши в сховищах близько 20 млрд куб. м., ми гарантуємо стабільне проходження опалювального сезону навіть при перериванні Росією транзиту з 1 січня. Цим ми також забезпечимо сильну позицію в переговорах з Газпромом. Я несу за це відповідальність як керівник державної компанії і як громадянин України”, – написав Коболєв.

Читайте також: Коболєв отримав премій та надбавок на суму 286, 5 мільйонів

Він повідомив, що зараз в сховищах України 13,8 млрд куб. м газу. Таким чином, за 100 днів необхідно закачати більш як 6 млрд куб. м, а для цього потрібні кошти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com