Коли в Україні відновлять авіаперельоти

6.05.2020, 17:46
71604

Після запровадження карантину в Україні майже повністю припинили авіасполучення. Та Україна готується до виходу з карантину, а відтак і до відновлення польотів.

Читайте також: Карантин в Україні продовжать і після 22 травня, – Шмигаль

Відновити польоти в Україні можуть вже в червні. Про це заявив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов в інтерв’ю каналу “Правда.ТУТ“.

“Я знаю тільки те, що колега Криклій (міністр інфраструктури) озвучував. Що він планує це робити з червня. Але це оптимістичний сценарій”, – заявив Немчінов.

Він також додав, що серед причин для швидкого відновлення польотів в Україні є те, що авіаперевізники зазнають збитків, а також низька ціна на пальне.

“Але відновлення буде залежати від того, в який спосіб це буде вирішено на міждержавному рівні. Тому що внутрішні перевезення – не проблема”, – заявив Немчінов.

Що каже міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

На його думку, влітку можуть відновити внутрішнє авіасполучення. З міжнародним ситуація складніша, бо рішення залежить не лише від України, пише ТСН.

Кулеба зазначив, що наразі багато європейських країн, які є потужними туристичними напрямами, “ламають голови, як це все врегулювати”.

“Протягом літа повноцінного відновлення міжнародного авіасполучення не буде. Як було колись – такого не буде точно”, – заявив міністр.

Він додав, що міжнародне автобусне сполучення відновиться, коли знімуть заборону на в’їзд для іноземців. Наразі фахівці вважають, що світ почне оговтуватися від пандемії у вересні.

Що про це заявляє головний санітарний лікар Віктор Ляшко

Попри те, що уряд розробив п’ять етапів виходу з карантину, в жодному з них немає згадки про відновлення авіасполучення.

“Авіасполучення – досить велика сфера економіки в Україні, в Європейському Союзі. Тому рішення прийматиметься окремо і воно має бути консолідоване з рішеннями європейських країн. Щойно розпочнуть відкриватись кордони, я думаю, що буде відновлюватись і авіасполучення”, – заявив Віктор Ляшко в інтерв’ю “Сьогодні”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com