Колишній очільник УЦОЯО розповів, що буде із сільськими школами в Україні

7.11.2019, 17:52
51008

Школи у селі знаходяться під загрозою закриття, бо ніхто не бажає  їх розвивати. Таку позицію висловив у Facebook колишній глава Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Читайте також: Зеленський разом з дружиною привітав українських освітян з професійним святом (фото)

Він розповів, що є люди, які вже знають як  врятувати ″сільську освіти″. Треба лише політична воля, бажання та підтримка.

За його словами, десятки років всі дивилися, як занепадає сільська освіта і не робили нічого. Держава, затверджуючи типові навчальні плани, відмовилася враховувати специфіку функціонування сільських шкіл.

На його думку, результати ЗНО не повинні ставати підставою для твердження про низьку якість освіти в сільській школі. Учні міських шкіл більш підготовлені через кращий доступ до репетиторів.

″Мені дуже прикро, що результати ЗНО чомусь стали підставою для твердження про низьку якість освіти в сільській школі. Це, як у тій приказці: ″Знайшли сокирку під лавкою″. Це НЕ Є ПРАВДА. Бо кращі результати ЗНО учнів міських шкіл пояснюються, насамперед тим, що вони мають набагато кращий доступ до репетиторства. І деякими іншими чинниками.″

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com