Колишній президент України зізнався, що не лягає спати без пістолета

26.08.2019, 16:55
38934

Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що лягає спати з пістолетом на тумбочці біля ліжка. Про це він сказав в ефірі телеканалу ″NewsOne″.

Читайте також: Розбагатіти та отримати владу: Кравчук розповів про вади Порошенка

Так Кравчук відповів на питання, чи відчував він небезпеку в 1991 році під час здобуття Україною незалежності.

″Реальної небезпеки, яка нависає над тобою, я не відчував. А ось зараз я відчуваю не те що небезпеку, а якусь загрозу. Я навіть не можу її пояснити. Ось я лягаю спати, і в мене на тумбочці завжди зі мною мій пістолет. Завжди. Я вже звик до цього. Якщо я його не дістав з тумбочки і не поклав біля себе – я не можу заснути. Знаю, якщо хтось що-небудь захоче зробити, то що цей пістолет у моїх руках може дати? Але він мене заспокоює″, – розповів президент.

При цьому він нагадав, що в 1991 році на нього намагалися вчинити замах.

″Один був реальний у Харкові, коли з ножем на мене кинувся чоловік, але захисник мій, його прізвище Паливода, підставив себе. Він його вдарив у груди ножем, але (у внутрішній кишені у охоронця) був пістолет, і він залишився живий″, – сказав він.

″Денонсувати Радянський Союз, де п’ять мільйонів армії, тисячі боєголовок ядерних, мільйони інших силових структур з КДБ, міліцією, комсомолом. Збирається під 60 мільйонів чоловік, які завжди були готові. І підписати документ, що Радянський Союз припиняє існування – це було не просто так″, – додав Кравчук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com