Колишнього поплічника “Гіві” затримали на адмінмежі з Кримом

15.04.2019, 13:30
20963

Українські прикордонники затримали на адміністративному кордоні з окупованим Кримом чоловіка 1972 року народження, який брав участь у бойових діях на Донбасі під проводом відомого бойовика Михайла Толстих із позивним “Гіві”. Про це повідомив радник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, пише “Уніан“.

Читайте також: Бойовики випустили пам’ятні монети із зображенням убитого ватажка ДНР Захарченка (фото)

Як повідомляє чиновник, у 2014 році протягом двох місяців затриманий працював в Луганській області водієм одного із “комендантів”. Не отримавши за період роботи зарплатні, він звільнився, однак пізніше знову працевлаштувався у місцевий комісаріат. У подальшому на запрошення знайомого вступив до штурмового батальйону “Сомалі” під керівництвом тоді ще живого “Гіві”, який безпосередньо і проводив інструктаж новоприбулих. Отримавши позивний “Чингіз” і, маючи відповідний досвід, отримав завдання опікуватися підготовкою особового складу для несення служби на контрольно-пропускних пунктах так званих “республік”.

Через деякий час розчарувався у службі та ідеях фейкових республік, тому звільнився та працював у місті Алчевськ охоронцем. “Маючи невисоку заробітну платню, в пошуках кращого життя попрямував до Москви. Але умови праці його не задовольнили, і він через Керченській міст, а потім і через адмінмежу намагався потрапити до Києва для пошуку роботи”, – зазначив Слободян.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачено статтею 258-3 (“Створення терористичної групи чи терористичної організації”) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com