Командир бригади ВПС України розповів про шанси закрити небо

30.07.2022, 14:38
124776

Українська авіація контролює повітряний простір країни, фактично змусивши Росію відмовитись від наближення до нашого кордону на своїх літаках

Про це повідомляє Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, який опублікував відео про роботу наших ЗС.

Командир 831-ї бригади тактичної авіації ЗС ЗСУ Олександр Мостовий розповів, що коли почалося вторгнення, по летовищі бригади почався обстріл. Було ухвалено рішення вести наші літаки на запасні майданчики і вже через 5-7 хвилин вони були підняті в повітря… І це при тому, що вже були пошкоджені на злітно-посадкових смугах.

Потім була битва за Київ, де ворог планував захопити аеродроми у Гостомелі, Борисполі та Жулянах, щоб перекинути туди на літаках дивізію десанту та захопити столицю. Наші льотчики виявляли чудеса майстерності, збиваючи літаки та вертольоти росіян, уникаючи ударів ППО.

Читайте також: Зеленський назвав критичні терміни деокупації України від рашистів — ЗМІ

Що стосується закриття неба, то Мостовий каже, що це передбачає знищення ворожих літаків при наближенні до наших кордонів, а також при виході на позиції, звідки вони можуть запускати ракети (тобто, у певних випадках і над територією Білорусі, і РФ, і Каспію). .

Він упевнений, що якщо Україні передадуть американські літаки F-15 та F-16, наші пілоти досить швидко їх освоїть та зможуть отримати повну перевагу у нашому повітряному просторі та тримати цей щит.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com