Комаровський пояснив, чи передається COVID-19 статевим шляхом і чи небезпечні безсимптомні носії (відео)

26.06.2020, 08:20
76572

Люди, які перенесли COVID−19 у безсимптомній формі, не є ключовим фактором у перенесенні коронавірусної інфекції. Про це під час ексклюзивного інтерв’ю в ефірі інформаційно-політичного інтерактивного ток-шоу “Народ проти” на телеканалі ZIK заявив лікар−педіатр, телеведучий Євген Комаровський.

Читайте також: В ЄС рекомендували перший препарат для лікування COVID-19

“Учені сказали, що якщо у людини безсимптомна форма, то у неї мало антитіл, у неї не формується імунітет. Дивіться, людині потрапив в дихальні шляхи коронавірус і це не призвело до того, що у неї виробилися антитіла. Чому? Тобто у неї симптомів не виникло. Вона зупинила вірус своїм місцевим імунітетом, тобто слизовими оболонками. Цій людині просто не потрібні антитіла. У неї немає симптомів. Вона впоралася з вірусом без антитіл. Але знову ж таки, така людина, яка справляється з вірусом без вироблення антитіл тільки на рівні слизових оболонок, тобто місцевим імунітетом, така людина дуже малою мірою розповсюджує вірус, тобто він не є ключовим фактором – переносником – у розповсюдженні. Тому ця позиція ніяк не впливає на формування колективного імунітету. І ніяк не завадить формуванню колективного імунітету”, – сказав Євген Комаровський.

Читайте також: Виявлено дешевий засіб від симптомів коронавірусу

Лікар−педіатр також пояснив, чи передається коронавірус статевим шляхом.

“Китайці обстежили, по моєму, 20 чоловіків з коронавірусом, і у трьох з них, приблизно, виявили РНК-вірус в спермі, і написали про це. І як почалося – вірус передається статевим шляхом, зупинили по всьому світу втручання з репродуктивної медицини, а потім же з’ясувалося, що все це пшик. Ну, РНК, може бути, і виявляється, але інфікувати таким чином нікого не можна, тому що там, куди потрапляє сперма, зазвичай легень там немає”, – зазначив Євген Комаровський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com