Комаровський розповів найголовніше про профілактику коронавірусу (відео)

12.11.2020, 20:21
88943

Доктор Комаровський розповів українцям про профілактику коронавірусної інфекції в період, коли багато людей хворіють не тільки на COVID-19, але і іншими захворюваннями.

Читайте також: Які міста виступили проти запровадження карантину “вихідного дня” (відео)

Експерт звернув увагу, що фрагменти коронавірусу можуть бути виявлені де завгодно, але тільки шанси, що вони можуть викликати хворобу не великі. Тому основний шлях розповсюдження вірусу – повітряно-крапельний. Про це Комаровський розповів на своєму YouTube-каналі.

Він також підкреслив, що люди максимально заразні приблизно за два дні до того, як відчують себе хворими. Тобто, після того, як у людини з’являється кашель та інші симптоми, різко зменшується кількість вірусу, який людина виділяє в навколишнє середовище.

Після 5-6 дня появи симптомів людина практично не заразна. При цьому виникнення хвороби у здорової людини залежить від трьох факторів:

1. Мікроба, вірусу, який може викликати хворобу.

2. Людини, яка може захворіти через свою сприйнятливість до вірусу.

3. Як відбудеться зустріч людини з вірусом. Тут мається на увазі інфікуюча доза – кількість вірусів, яка потрапила до людини.

Комаровський підкреслив, що найбільше шансів захворіти в місцях, які являють собою обмежений не вентильований простір. І таких дуже багато, включаючи лікарняні палати, де лежать багато хворих, і вони не провітрюються, громадський транспорт, казарми, будинки для людей похилого віку.

Дуже важливо, щоб в приміщеннях була нормальна вологість 40-60%. Тоді швидкість, з якою вірусні частинки осідають, максимальна. Тому чим повітря сухіше, тим довше в ньому присутні активні вірусні частки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com