Комаровський заявив, що алкоголіки та наркомани мають перевагу в боротьбі з коронавірусом

23.04.2020, 09:30
70357

Лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський заявив, що алкоголіки та наркомани мають перевагу в боротьбі з коронавірусом.

Читайте також: Україна стала п’ятою країною у світі, яка створила тести на COVID-19

Про це він заявив на своєму YouTube-каналі, пише Главком.

Комаровський заявив, що не бачив статистики заражених коронавірусом серед тих, хто вживають алкоголь і наркотики, проте зазначив, що у таких людей є перевага: вони постійно знаходяться в самоізоляції.

“У них і так обмежене коло знайомих. Тому у них не так багато шансів підчепити коронавірус”, – відповів Комаровський на питання про шанси алкоголіків і наркоманів протистояти зараженню коронавірусом.

Раніше Комаровський пояснив, чому деякі люди не заражаються коронавірусом навіть після контактів з хворими. Він розповів, що така можливість обумовлена роботою місцевого імунітету.

“Місцевий імунітет – це захисні властивості слизових оболонок. На поверхні слизових оболонок носа, носоглотки, гортані, бронхів, виділяється слиз. У цій слизу містяться особливі речовини – секреторні імуноглобуліни. Вони можуть нейтралізувати віруси безпосередньо там, де вони намагаються потрапити в організм”, – пояснив телеведучий.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com