Комбінація вакцин від COVID-19 дає вищий імунітет – дослідження

7.12.2021, 19:00
106698

Масштабне дослідження, проведене у Великобританії, показало, що вакцини проти COVID-19 можуть давати кращий імунний захист, якщо людям вводити першу дозу AstraZeneca або Pfizer-BioNTech, а потім Moderna.

Читайте також: За добовою смертністю від COVID-19 Україна опустилася на 5-те місце у світі та 4-те в Європі

Другу дозу потрібно ввести приблизно через дев’ять тижнів, повідомляє радіо Свобода з посиланням на Reuters.

“Ми виявили справді хорошу імунну відповідь у всьому… фактично, вищу, ніж поріг, встановлений двома дозами вакцини Oxford-AstraZeneca”, – заявив Метью Снейп, професор з Оксфорда, який займався дослідженням.

За його словами, результати можуть бути позитивним знаком для бідних країн, яким може доводитися поєднувати різні вакцини між першим і другим щепленням, якщо запаси одного типу вичерпаються.

“Я думаю, що дані цього дослідження будуть особливо цікаві та цінні для країн з низьким і середнім рівнем доходів, де все ще роблять перші дві дози щеплень”, – сказав Снейп.

“Ми показуємо… вам не потрібно суворо використовувати одну і ту ж вакцину для другої дози… і що якщо програма буде виконуватися швидше за допомогою кількох вакцин, то це нормально застосовувати”, – додав він.

Згідно з дослідженням Оксфордського університету, яке було опубліковане в медичному журналі Lancet, жодних проблем із безпекою такого застосування вакцин не було.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com