Комітет ВР підтримав законопроєкт “про заборону УПЦ МП”

5.03.2024, 17:32
155291

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні та в цілому законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з Росією.

Читайте також: Україна конфіскувала активи пропагандиста Кисельова: що втратив росіянин

Про це повідомили заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук (фракція “Слуга народу”) у коментарі “РБК-Україна” і член Комітету, нардеп Володимир В’ятрович у себе в Facebook.

За словами Кравчук, Комітет закінчив розгляд правок до другого читання до законопроєкту №8371 про заборону в Україні релігійних організацій, пов’язаних з країною-агресоркою.

В’ятрович додав, що цей документ має “покласти край діяльності російської церкви в Україні”.

За його словами, текст законопроєкту став “значно сильнішим” порівняно з підтриманим за основу урядовим варіантом.

“Російська православна церква (УПЦ МП. – Ред.) має бути заборонена законом, а діяльність усіх релігійних організацій, які є афілійованими з нею, буде припинятися за чіткою процедурою, яка включатиме дослідження, припис про виконання закону і судову заборону“, – каже нардеп.

Що передбачає документ

В’ятрович уточнив, що УПЦ МП та інші конфесії, пов’язані з РФ, не зможуть використовувати державне і комунальне майно, а перехід громад УПЦ МП до ПЦУ буде значно спрощено.

“Тепер – рішення за Верховною Радою. Сподіваюся, у колег вистачить політичної волі без зволікань ухвалити цей важливий закон”, – підсумував він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com