Компанія Danone вирішила піти з Росії лише після восьми місяців повномасштабної війни РФ в Україні

14.10.2022, 15:05
129192

Французька група Danone після майже 8 місяців повномасштабної війни Росії проти України заявила про плани продати свій бізнес у РФ. Від березня компанія відмовлялася йти з російського ринку, виправдовуючи це рішення “забезпеченням базових потреб місцевого населення”.

Читайте також: Росіяни замінували майже усі місця масових поховань українців – Монастирський

Про це йдеться у заяві Danone.

“Danone сьогодні (14 жовтня – ред.) оголошує про рішення ініціювати процес передачі фактичного контролю свого бізнесу за молочною та рослинною продукцією в Росії”, – йдеться в повідомленні.

Компанія вважає таке рішення “найкращим варіантом для забезпечення довгострокової безперервності місцевого бізнесу для своїх співробітників, споживачів і партнерів”. Водночас у Danone і словом не обмовились про повномасштабну війну Росії проти України.

Власні втрати від такого рішення Danone попередньо оцінив у 1 млрд євро. За перші дев’ять місяців 2022 року на бізнес у Росії припадало близько 5% чистих продажів компанії.

Слід зазначити, що компанія Danone працювала у РФ протягом 30 років. Окрім однойменного бренду, компанії також належать торгові марки “Простоквашино”, “Активиа”, Actimel, “Растишка”, “Тема”, Danissimo та інші.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com