Компанія з України вперше експортувала газ в Європу

30.01.2019, 16:12
9732

30 січня – важливий день для компанії “ТАС Енергія Країни”, адже  вперше в історії України вітчизняна бізнес-структура здійснила експорт природного газу до Європи в напрямку Словаччини. Розповів директор “ТАС Енергія Країни” Максим Дмитрук виданню EXPRO.

Читайте також: “Нафтогаз” допускає припинення транзиту газу через Україну у 2020 році

У повідомленні зазначається, що компанія UK METALEX LIMITED була покупцем. Також стало відомо, операція була тестовою.

“Ми спільно з нашими європейськими партнерами перевіряємо митні режими та роботу операторів суміжних країн. Додатково плануємо здійснити ще кілька тестів в тому числі експорт з митного складу”, – сказав Дмитрук.

Відомо, що ТОВ “ТАС “Енергія країни” є постачальником природного газу та електроенергії на український ринок, входить в групу компаній TAS Group, яка заснована в 1998 році. Установа знаходиться в м. Києві, її кінцевий власник – Сергій Тігіпко.

Раніше кілька компаній планували перевірити готовність оператора ГТС компанії “Укртрансгаз” та митних режимів до нових видів операцій.

Експорт природного газу став можливий після того як, з початку року знизилися тарифи на вхід та вихід в ГТС України.

Відтак, з 1 січня 2019 року тариф на вхід в ГТС було знижено з 12,47 долара за тис куб м на добу до 6,28 долара за тис куб м на добу (з ПДВ). Зазначається, що цей крок допоможе Україні самостійно експортувати газ.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com