Конституційний суд назвав перейменування Кіровоградської області в Кропивницьку – конституційним

6.02.2019, 18:35
10774

Конституційний суд України назвав конституційним проект закону про внесення змін до ст. 133 Конституції, що передбачає перейменування Кіровоградської області в Кропивницьку. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також: В Україні перейменують дві області

У відомстві розповіли, що  Велика палата  розглянула справу за конституційним зверненням Верховної Ради щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Основного закону законопроекту про перейменування Кіровоградської області в Кропивницьку і винесла вердикт. “Законопроект є конституційним”, – наголосили в суді.

Нагадаємо, що в листопаді 2018 року Верховна Рада направила в суд конституційні зміни про перейменування Кіровоградської області в Кропивницьку.

Відомо, що законопроект про внесення будь –яких змін до Конституції України може бути розглянутим Верховною Радою тільки при наявності висновку Конституційного суду щодо відповідності ініціативи вимогам ст. 157 і 158 Основного закону.

Після того, як висновки будуть отримані, рада може попередньо схвалити (прийняти в першому читанні) такий законопроект не менше 226 голосами. Після цього, на наступній черговій сесії, парламент може голосувати за нього для прийняття в цілому. Для цього потрібно не менше 300 депутатських голосів. Така процедура передбачена в ​​Конституції України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com