Контракти для будівництва “Стіни” на кордоні з Росією стали державною таємницею

21.02.2019, 19:29
13170

Державна прикордонна служба України назвала державною таємницею контракти для будівництва “стіни” Арсенія Яценюка на кордоні з РФ  2015-2018 років. Про це з посиланням на проект “Марлін” пише “Економічна правда“.

Читайте також: Экс-премьер Яценюк рассказал о своем страхе перед Медведчуком

До слова, серед генеральних підрядників для зведення фортифікацій на кордоні з Російською Федерацією є ТОВ “Будцентр Витязь”, директору і засновнику якого ще в 2017 році НАБУ висунуло підозру в розтраті майна в особливо великих розмірах та підробці документів.

У листопаді 2018 року, за інформацією Держприкордонслужби, 9 компаній будували “Стіну”: окрім згаданого ТОВ “Будцентр Витязь”, це ДП “Дирекція з будівництва і обслуговування прикордонної інфраструктури”, ТОВ “ТИТАН-БУД”, ТОВ “Скорпіон РП”, корпорація “Укртрансбуд”, ТОВ “ПМК-121”, ТОВ “Техноізол БУД”, ТОВ Фірма “Констракшн Груп Інтернешнл”, яка знаходиться в офіційному “чорному списку” Антимонопольного комітету через порушення на тендерах, і ДП “Фаворит-ОПТ”, яке належить родині народного депутата Борислава Розенблата.

А вже в лютому 2019 року в Прикордонслужбі відзначили, що план інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону в поточному році не передбачає будівництво нових фортифікаційних споруд уздовж “Стіни” Арсенія Яценюка. При цьому, згідно з держбюджетом, на “заходи щодо інженерно-технічного облаштування кордону” в 2019 році планується витратити 400 млн грн. У минулому році за даною програмою витратили 500 млн грн.

Крім даних про контракти з будівництва “Стіни” Рахункова палата назвала держтаємницею аудиторський звіт про ефективність витрачання коштів по проекту від 26 червня 2018.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com