Контрнаступ на сході: в ЗСУ розповіли, коли змусять окупантів тікати, як на Харківщині

29.11.2022, 23:03
131746

ЗСУ на сході отримують західні військові техніку, високоточну зброю та готуються вибити звідти російських окупантів, як це було на Харківщині.

Читайте також: Армія Туреччини практично готова до наземної операції у Сирії – Reuters

Про це речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий розповів “24 каналу”.

Зокрема, він назвав необхідні умови для активізації бойових дій на сході.

“Є низка умов, серед яких є природні. Вони від нас мало залежать. Це стан ґрунтів, наприклад, у залежності від того, промерзне чи не промерзне, і яка буде зима. А є – які від нас залежать і яких ми обов’язково дотримуємося. Це підготовлений, навчений, не вимучений особовий склад, наявність резервів, наявність потрібної кількості потужних засобів ураження. Така робота триває”, – розповів Череватий.

Він також повідомив, що до українських військових надходить західна військова техніка, а також вже наявна високоточна зброя, яку бійці застосовують дуже ефективно.

“Важливий елемент цього – це і те, що надходить військова техніка наших партнерів. Що якіснішою вона буде, то більша ймовірність того, що ми швидше зможемо підготуватися. Вже зараз високоточна зброя у нас є. Ми дуже вправно, дуже економно і дуже ефективно її застосовуємо, по суті звівши її використання до “один постріл – одне серйозне ураження”. Як було цієї доби у Сватовому, де був уражений підрозділ противника, скупчення його особового складу, де – 20 загиблих і 30 поранених”, – повідомив речник Східного угруповання ЗСУ.

Череватий пояснив, коли українські захисники змусять російських загарбників тікати з Донеччини та Луганщини, як це було в ситуації з Харківщиною.

Коли ми будемо мати весь цей комплект, як це було в Харківській операції: коли ми бачили, що не дивлячись на те, що в нас немає чисельної переваги, але ми бачили слабкі місця ворога, ми бачили, що в нас є підготовлені резерви, що ми можемо в якихось ділянках прорвати і змусити ворога тікати, ми це зробили. Коли настане такий момент на сході – на Донецькому чи Луганському напрямку – він обов’язково буде використаний за всіма правилами військової науки”, – розповів представник ЗСУ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com