Координатор ОБСЄ обійнявся із представниками окупаційної влади ДНР

6.04.2019, 12:16
19709

Координатор ОБСЄ у гуманітарній групі Тоні Фріш відвідав окупований Донецьк, де зустрівся із частиною українських заручників і на камери російських журналістів обнімався з представниками окупаційної “влади”.

Читайте також: ОБСЄ продовжило свою місію на Донбасі ще на рік

Уповноважена з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко повідомила, що Фріш побачився з чотирма українськими військовими, які вже чотири роки перебувають у полоні терористів. Окрім цього, бойовики показали йому ще двох цивільних, яких незаконно утримують окупанти.

“За нашою попередньою інформацією, Фріш так і не зустрівся з іншими заручниками, на відвідинах яких українська сторона наполягала в Мінську, зокрема, й зі Станіславом Асєєвим. Загалом, йому дали можливість побачити лише третину з тих, чиї прізвища були в нашому списку з вимогою їх провідати”, – написала Геращенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Вона наголосила, що на всіх останніх зустрічах у Мінську українська сторона гостро ставила питання про заборону телефонних дзвінків заручникам і фактичну заборону на листування з ними. Родичі заручників звернулися з цим питанням до Фріша. Представник ОБСЄ, за попередньою інформацією, передав листи лише Міжнародному комітету Червоного хреста. А тому Україна хоче знати, чи отримали заручники звістки від рідних.

“На російських і сепаратистських сайтах вийшли сюжети про відвідини послом Фрішем окупованих територій, в яких він тепло обнімається з представниками маріонеткової окупаційної “влади”. Ці кадри вже викликали гостру емоційну реакцію і обурення колишніх заручників і родин заручників, як, свого часу, кадри теплих обійм іншого представника СММ ОБСЄ з бойовиками, які привезли тіло вбитого українського солдата”, – відзначила Геращенко.

Вона додала, що українська сторона у Мінську буде змушена звернути увагу посла Фріша на те, що його зустрічі в окупованому РФ Донецьку не були приватними, а тому від представника ОБСЄ чекають допомоги, а не “обіймів” з окупантами.

“Вважаю, що задекларована неупередженість і рівновіддаленість представників ОБСЄ вимагає від них більш стриманої публічної поведінки з незаконною “владою” Донбасу”, – додала вона.

Геращенко підсумувала, що українська сторона залишає за собою право на дзеркальні умови відвідин координатором ОБСЄ пенітенціарних закладів та дзеркальний дозвіл зустрічей з людьми, заявленими в списках запрошеними окупантами з РФ представниками ОРДЛО.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com