Коронавірус: через епідемію в Китаї знизився рівень забруднення повітря (фото)

2.03.2020, 18:15
65217

Супутникові знімки території Китаю в січні−лютому 2020 року показують різкий спад кількості викидів діоксиду азоту NO2.На думку співробітників NASA, така ситуація “частково пов’язана” з кризової економічної ситуацією через епідемію коронавируса.

Читайте також: Мікробіолог розповів, як коронавірус вражає організм людини та які органи страждають першими

“Вперше я бачу такий різкий спад на такій великій території при конкретну подію”, − говорить Фей Лю, фахівець Аерокосмічного агентства за якістю повітря.

За словами вченого, схоже зниження викидів спостерігалося при глобальній економічній кризі 2008 року і під час Олімпійських ігор в Пекіні, але в обох випадках було більш поступовим і не настільки глибоким.

Зміна концентрації діоксиду азоту в атмосфері співпало і з святкуванням Нового року за місячним календарем, коли в Китаї і більшій частині Азії багато виробництв припиняють роботу. Однак в січні-лютому 2020 го рівні NO2 в різних регіонах КНР були на 10−30 відсотків нижче, ніж в цей же період в попередні роки.

NO2 в великих кількостях утворюється при роботі двигунів внутрішнього згоряння, а також в результаті діяльності промислових підприємств (особливо хімічного виробництва). Ця речовина, улетучиваясь в атмосферу, призводить до появи кислотних дощів. При взаємодії діоксиду азоту з водою утворюється азотна кислота – потужний корозійний агент. Крім цього, NO2 викликає подразнення слизових оболонок дихальних шляхів і знижує рівень гемоглобіну в крові.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com