Коронавірус майже не мутує: дослідження вчених

31.03.2020, 10:11
68110

Вчені дослідили низький рівень мутації коронавірусу, що може означати, що однієї вакцини може бути достатньо, щоб у людини виробився імунітет на довгий час.

Читайте також: У коронавірусу виявили новий симптом: хвора жінка зробила страшне зізнання

Всі у світі чекають, коли ж з’явиться вакцина проти нового коронавірусу. У розробці зараз декілька вакцин подібного типу, а в американському науково-дослідному центрі Kaiser Permanente в Сіетлі чотирьом добровольцям зробили щеплення з експериментальною дозою безпечного генетичного коду, витягнутого з нового вірусу, пише УНІАН.

Експерти вважають, що їм знадобиться кілька місяців, щоб з’ясувати, наскільки ефективні ця та інші вакцини, що знаходяться в розробці.

Тим не менш, вчені дізнаються все більше і більше про новий коронавирус. На минулому тижні з’явилися вельми обнадійливі повідомлення про дослідження з розшифровки генетичного коду вірусу.

Зазвичай віруси у міру розмноження в організмі тварини або людини мутують, однак у випадку з нинішнім коронавірусом SARS-CoV-2 мутації відбуваються повільно або майже не відбуваються, як помітили вчені.

Якщо ці спостереження підтвердяться, то це може означати, що однієї вакцини буде достатньо, щоб прищепити людині імунітет на довгий час.

“Вірус зі стабільним геномом – це хороша новина в справі розробки вакцини”, – підтвердив професор Стефано Менцо, який безпосередньо займається цією проблемою.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com