Коронавірус може передаватися у радіусі восьми метрів – вчені

24.07.2020, 20:21
79412

Німецькі вчені  з’ясували, що передання коронавірусу відбувалося на відстані більше восьми метрів. До такої думки вони прийшли, вивчивши причини спалаху коронавірусу на м’ясокомбінаті в землі Північний Рейн-Вестфалія.

Читайте також: На Волині через спалах COVID-19 закрили швейну фабрику

На комбінаті заразилися більше 1,5 тис. працівників. Як повідомив міністр охорони здоров’я Північного Рейну-Вестфалії Карл-Йозеф Лауман, всього було виявлено понад дві тисячі випадків зараження Covid-19, пов’язаних зі спалахом на м’ясокомбінаті.

Вчені реконструювали події, встановивши, що коронавірус передався від однієї людини декільком іншим в радіусі більше восьми метрів.

Поширення Covid-19 відбувалося головним чином в охолоджуваному приміщенні з циркуляцією повітря.

Читайте також: Хворі на COVID-19 отримають додаткову соціальну допомогу

“Наше дослідження висвітлює інфікування SARS-CoV-2 в робочому просторі, де комбінація різних чинників уможливлює передання на відносно великі відстані. Тепер виникає важливе питання про те, які умови дозволяють коронавірусу поширюватися на ще більших відстанях в інших сферах життя”, – зазначила керівник дослідницької групи Мелані Брінкманн.

Результати дослідження показали, що поширенню коронавірусу на великі відстані сприяють такі чинники на підприємствах, як низька температура і недостатнє подання свіжого повітря.

Нагадаємо, 4 липня (станом на 9:00) в Україні зафіксували 62 823 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1571 летальний, 34 886 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 972 нові випадки. Загалом проведено 937 006 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 886 пацієнтів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com