Коронавірус у норок виявлений на фермах в шести країнах, –ВООЗ

7.11.2020, 20:25
88513

Крім Данії новим штамом коронавірусу заражені норки ще в п’яти країнах: Іспанії, Італії, США, Нідерландах і Швеції. Важають, що у всіх випадках вірус передався тваринам від людей, однак існує ймовірність і зворотної передачі.

Читайте також: В Японії в посліді кажанів знайшли вірус схожий з COVID-19

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я, передає Громадське.

ВООЗ зазначає, що вірус переважно передається між людьми, але також є підтверджені випадки передачі вірусу тваринам. Так, коронавірусне захворювання вже фіксували у собак, домашніх котів, левів, тигрів і норок, які контактували з хворими людьми.

У Данії нещодавно заявили про мутацію коронавірусу, через що доведеться знищити від 15 до 17 млн норок, а також закрити регіон на жорсткий карантин. У ВООЗ кажуть, що мутація вірусів є звичайним явищем, але для повного розуміння, як впливатиме мутація на людей, потрібні дослідження.

Поки ж організація радить усім країнам посилити спостереження за тим, як COVID-19 передається між тваринами та людьми, та не нехтувати загальними рекомендаціями для запобігання поширенню вірусу.

Зокрема не допускати інфікованих людей контактувати з тваринами, часто мити руки після контакту з тваринами та людьми, дотримуватися дистанції між людьми.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com