Коронавірус вражає всі органи: лікар із Італії розповів про перебіг хвороби

6.04.2020, 11:51
68727

Коронавірус вражає не тільки легені, а впливає з руйнівною силою на всі органи людини вже на останній стадії захворювання.

Читайте також: 38 людей померли та 1319 захворіли: в Україні знову збільшилась кількість хворих на коронавірус

Таким висновком поділився в коментарі ТАСС завідувач відділенням інфекційних захворювань римської лікарні Умберто Клаудіо Мастроянні. За його словами, погіршанню стану можна запобігти, якщо вчасно здійснювати поглиблену діагностику.

“Ми говоримо переважно про спричинену коронавірусом пневмонію, але аналізи, зокрема взяті в померлих пацієнтів, свідчать, що в підсумку вірус зачіпає всі органи, тому що на мікроциркулярному рівні зумовлює цілу низку запальних процесів і захоплює всі органи”, – підкреслив Мастроянні.

Лікар відніс до особливо небезпечних для COVID-19 факторів діабет і ожиріння, підкресливши, що в такому разі вік хворого не має значення.

Знизити кількість смертей, на думку фахівця, може допомогти томографія органів дихання: “Крім тестів, вкрай важливо проводити дослідження томографії легень, тому що саме знімок легень може допомогти зрозуміти справжній стан пацієнта та серйозність захворювання”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com