Корупція у Верховній Раді: «слуги» Зеленського зробили помічниками родичів своїх колег

19.10.2021, 14:02
103266

Видання BIHUS.info провело розслідування щодо того, які персонажі є чи формально рахуються помічниками тих чи інших народних депутатів від “Слуги народу”.

Читайте також: Син Шефіра отримав з бюджету 600 тисяч гривень – BIHUS info

Виявилося, що серед цієї категорії учасників політичного процесу вистачає родичів інших депутатів чи представників Офісу президента, передає Depo.ua із посиланням на BIHUS info.

Зокрема, син першого помічника президента Сергія Шефіра Микита числиться помічником “слуги” Юрія Киселя. Автори розслідування стверджують, що Шефіра-молодшого у Раді ніхто ніколи не бачив, але за майже два роки “роботи” помічником той отримав близько 600 тис. грн зарплати.

Марина Нікітіна взяла у помічники власного чоловіка Олександра. За півроку той заробив близько 100 тис. грн, але був звільнений через неможливість родичам займати таку посаду. Тож надалі Олександр Нікітін, як і дружина нардепа від “Слуги народу” Олексія Кузнецова Аліна, значиться помічником іншого депутата монокоаліції Олександра Кабанова.

Родича, рідного дядька, працевлаштував собі помічником Володимир Тимофійчук. Ця історія, заявляють журналісти, теж закінчилася без хеппі-енду – антикорупційні органи побачили цей факт і подали на нардепа до суду, тож той звільнив близьку людину з посади помічника.

Депутат від “Слуги народу” Андрій Холодов узяв помічницею бізнес-партнерку власної дружини Катерини Шаховської Лесю Васильченко. Васильтченко заробила на цій посаді близько 700 тис. грн державних коштів.

Рекордсменом журналісти BIHUS.info назвали скандального “слугу” Миколу Тищенка. Помічник того, він же бізне-партнер ресторатора Олександр Сітик, отримав 1 млн 100 тис. грн. Це в середньому $1500 на місяць.

Усього ж, як виявило розслідування, на інституцію “помічників народного депутата” у Верховній Раді IX скликання було витрачено 311 млн грн.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com