Косово і Сербія відновили пряме авіасполучення після 21 року заборони

20.01.2020, 20:47
60428

Косово і Сербія домовилися про відновлення прямого авіасполучення, яке припинили 21 рік тому.

Читайте також: В Івано-Франківську сотні людей прощаються із трагічно загиблою бортпровідницею пекельного рейсу “Тегеран-Київ” Марією Микитюк

Про це повідомляє The Associated Press.

Як зазначається, угоду підписали 20 січня в посольстві США в Берліні. 25-хвилинний рейс між Белградом і Приштиною має виконувати німецька бюджетна авіакомпанія Lufthansa Eurowings, яка також взяла участь у підписанні.

Президент Косово Хашим Тачі привітав угоду, заявивши, що це “важливий крок для пересування громадян і процесу нормалізації”.

Майкл Кніттер, головний операційний директор Eurowings, сказав, що польоти можуть розпочатися, тільки-но обидві країни усунуть додаткові регуляторні бар’єри.

Втім неясно, як швидко це може статися. Белград раніше закликав Приштину знизити 100% податок на сербські товари до відновлення польотів.

Авіасполучення між косовської Пріштіною і сербським Белградом було перервано в 1998 році через війну в Косово.

17 лютого 2008 року парламент Косова проголосив незалежність краю в односторонньому порядку. Сербія незалежність Косова не визнає, однак це вже зробили близько 100 країн світу, зокрема, і Міжнародний суд ООН. Водночас, навіть в ЄС є низка країн, які не визнають Косово, що створює країні низку труднощів у євроінтеграції. Україна також не визнає незалежність Косова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com