Кожна п’ята людина на Землі заражена небезпечною інфекцією: дослідження

20.12.2019, 16:55
57284

Міжнародна група вчених провела дослідження, в якому взяли участь 265 327 осіб з різних країн світу. В ході роботи з’ясувалося, що кожна п’ята людина на планеті була заражена токсокарозом, вельми небезпечною інфекцією, пише PLoS Neglected Tropical Diseases.

Читайте також: Нецензурна лайка покращує здоров’я та об’єднує працівників – вчені

Токсокар – це круглі паразитичні глисти. В людський організм вони можуть потрапити з котячих, собачих або лисячих екскрементів.

Часто цими паразитами заражені люди, які проживають у сільській місцевості, працюють на землі, тісно контактують з тваринами, п’ють некип’ячену воду. Найчастіше токсокари зустрічаються в африканців, рідше – у жителів Східного Середземномор’я. Також до цього захворювання схильні діти – через слабкий імунітет.

Глисти дуже небезпечні для організму. Так, молода особина може спокійно з кишечника потрапити в інші органи і там розвиватися. “Люблять” токсокари очі.

Вчені попереджають, що дуже небезпечні дорослі особини. Вони не настільки “мобільні”, частіше залишаються в кишечнику людини. У цьому випадку вони можуть навіть спровокувати виникнення пневмонії.

Фахівці відзначають, що хоч на Землі токсокари є у кожної п’ятої людини, але не всі підозрюють про загрозу, оскільки паразити часто не викликають ніяких симптомів.

Вчені підкреслюють, що якщо вчасно діагностувати наявність паразитів і почати лікування, то ніяких наслідків для людини не буде.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com