Кожна третя жінка зазнавала насильства, – ВООЗ

10.03.2021, 11:07
95323

Третина жінок у світі зазнавали фізичного або сексуального насильства з боку чоловіків, у тому числі своїх партнерів.

Читайте також: Регіну Тодоренко позбавили в Росії звання “Жінка року” через скандальну заяву про насилля в сім`ї

Про це йдеться у звіті Всесвітньої організації охорони здоров’я, пише Укрінформ.

У документі представлені дані найбільшого за всю історію дослідження поширеності насильства проти жінок, здійсненого ВООЗ.

Як зазначається, протягом життя кожна третя жінка у світі зазнає фізичного або сексуального насильства – з боку як близького партнера, так і чужих чоловіків. Причому ця цифра залишається незмінною протягом останнього десятиліття.

Водночас насильства з боку близького партнера зазнавала щонайменше одна з чотирьох молодих жінок (віком 15-24 років), які перебували у стосунках.

“Насильство проти жінок… посилюється пандемією COVID-19. Але на відміну від коронавірусу, його не можна зупинити вакциною. Ми можемо боротися з цим лише глибоко вкоріненими та стійкими зусиллями – урядів, громад та окремих людей”, – зазначив генеральний  директор ВООЗ Тедрос Гебреісус.

Як повідомляв Укрінформ, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на слуханнях у Європарламенті з нагоди Міжнародного жіночого дня заявила, що жінки в Європі все ще стикаються з несправедливістю у працевлаштуванні й оплаті праці, а також потерпають від гендерного насильства.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com