Крадене українське зерно Росія вивозить до Сирії: американська компанія показала супутникове фото злочину окупантів

12.05.2022, 15:03
119502

Російське торгове судно “Матрос Позинич”, навантажене краденим українським зерном, зараз стоїть в сирійському порту Латакія.

Читайте також: У Польщі випустили поштові марки з Зеленським вартістю 500 злотих: їх “розмели” за кілька годин

Про це повідомляє CNN з посиланням на супутникові фотографії, зроблені Maxar Technologies.

Зазначається, що 27 квітня корабель став на якір біля берегів Криму та вимкнув транспондер. Наступного дня, судячи із супутникових знімків, його бачили в порту Севастополя, головного порту Криму. З Севастополя, згідно із супутниковими знімками та даними стеження, “Матрос Позинич” пройшов протокою Босфор і доплив до єгипетського порту Олександрія. За словами українських чиновників, у нього було завантажено майже 30 тис. тонн української пшениці. Єгипет був попереджений, що зерно вкрадене, і відправка була відхилена.

Тоді судно попрямувало до ліванської столиці Бейрута, там йому теж відмовили. 5 травня корабель знову вимкнув транспондер. Супутникові знімки показують, що він попрямував до сирійського порту Латакія.

Як зазначає головний редактор видання морських новин Maritime Bulletin Михайло Войтенко, зерно можуть перевантажити на інше судно в Латакії, щоб замаскувати його походження.

Варто зазначити, що судно “Матрос Позинич” є одним із трьох балкерів, зареєстрованих на компанію Crane Marine Contractor, що базується в Астрахані, Росія. Відомо, що компанія не перебуває під міжнародними санкціями.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com