Країни G7 готуються до нових санкцій проти Росії − Білий дім

19.05.2023, 14:02
140822

На саміті країн G7 у японській Хіросімі оголосять про запровадження нових санкцій проти Росії.

Читайте також: Концерт Віктора Павліка у Німеччині скасували після скандалу зі спецперепусткою

Про це заявив журналістам неназваний представник Білого дому, повідомляє “Європейська правда”.

“Всі члени G7 готуються до запровадження нових санкцій та експортного контролю.  Я не буду вдаватися в деталі того, що роблять партнери, але Сполучені Штати запропонують власний значний пакет”, – зазначив він.

За словами представника Білого дому, США планують розширити контроль над експортом, щоб ускладнити здатність Росії підтримувати свою військову машину. Це, зокрема, передбачає значне обмеження категорій ключових товарів військово-промислового комплексу, а також відключення близько 70 суб’єктів з Росії та третіх країн від отримання експорту зі США шляхом додавання їх до чорного списку.

“Крім того, ми оголосимо про понад 300 нових санкцій проти фізичних, юридичних осіб, суден і літаків”, – зазначив посадовець.

Ці заходи будуть спрямовані на те, щоб зупинити можливість обходу обмежувальних заходів. Вони будуть спрямовані проти фінансових посередників, а також суб’єктів, які допомагають підтримувати розв’язану Росією війну. Це будуть санкції по всій Європі, на Близькому Сході і в Азії, додав він.

Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявляв, що на саміті G7 не будуть обговорювати питання повної заборони експорту в Росію, а основну увагу приділятимуть виконанню санкцій та ухиленню від них.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com