Кремль готовий до переговорів, якщо в Києві стане “лояльний” уряд – ISW

31.12.2023, 12:00
152166

Росія не відмовляється від своїх максималістських цілей і не зацікавлена в чесних переговорах з Україною.

Читайте також: Путін хоче зробити “святом” день затвердження окупації українських територій

Про це повідомили аналітики ISW у своєму звіті, посилаючись на заяву заступника міністра закордонних справ Росії Михайла Галузіна. Той сказав пропагандистам, що РФ погодиться на “врегулювання”, коли Україна буде “нейтральною, без’ядерною, демілітаризованою і денацифікованою”.

Як пояснюють експерти, РФ хоче позбавити Україну можливості захищати свою землю і свій народ, а також поставити в Києві лояльний для себе уряд. За словами Галузіна, Кремль “ніколи не відмовлявся” від переговорів із Києвом, але у нього нібито “немає іншого вибору”, окрім як виконати “поставлені завдання” війни.

Крім того, аналітики наводять слова одного з відомих воєнкорів, який стверджував, що Росія не зацікавлена в “обмежених пропозиціях”. Йдеться про якісь чутки про передачу РФ частини окупованих територій України. Росіянин заявляє, що “Україна ще недостатньо виснажена, щоб прийняти катастрофічну капітуляцію”.

“Відомий військкор заявив 30 грудня, що війна закінчиться, коли Україна дозволить Росії захопити Харків, Миколаїв, Одесу та інші українські області”, – вказується у звіті.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com