Кремль надалі фінансує компанію “Вагнер”: ЗМІ дізналися про схеми

3.08.2023, 15:04
144549

Російська влада, ймовірно, зберегла схему фінансування ПВК “Вагнер”, про що свідчить укладення компаніями Євгена Пригожина держконтрактів на щонайменше 2 млрд руб. за місяць після спроби заколоту.

Читайте також: Ісландія першою з європейських країн закрила своє посольство у РФ

Про це повідомляє російське опозиційне видання “Агентство”, журналісти якого проаналізували інформацію на сайті держзакупівель.

Автори статті вивчили держконтракти 17 компаній, аби зрозуміти, чи вдається Пригожину надалі отримувати ці контракти. З’ясувалося, що за останній місяць фірми олігарха отримали найбільші підряди на організацію гарячого харчування школярів у містах Московської області.

Зокрема, адміністрація міста Митищі заплатить 705 млн руб. компанії “Соціальне харчування “Центр”, адміністрація Красногорська – 935 млн. руб. компанії “Продфудсервіс”.

Окрім того, співпрацю з фірмами Пригожина продовжив дитячий табір “Артек”. Так, за харчування дітей 2023 року тамтешня адміністрація заплатить 260 млн руб. “Комбінату дошкільного харчування”.

Серед держзамовників послуг харчування у компаній власника “Вагнера” також є кілька лікарень Москви та області.

Водночас журналісти не змогли ознайомитися з інформацією про держконтракти на харчування військових, адже вони засекречені. Проте раніше і сам Пригожин, і навіть диктатор Володимир Путін відкрито заявляли про те, що пригожинські структури постачають харчування для війська.

Зокрема власник “Вагнера” у листі до міністра оборони РФ Сергія Шойгу в червні визнав наявність схеми фінансування через держконтракти операцій бойовиків компанії в Африці. Так, Пригожин вказував, що проросійські проєкти в Африці, Сирії та інших арабських країнах фінансуються через держконтракти для групи компаній, якою керує “Конкорд”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com