Кремль: “Путін наказав охороняти Януковича”

8.02.2019, 16:14
11051

Засуджений за державну зраду екс-президент України Віктор Янукович користується в Росії державною охороною за наказом президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також: Янукович міняє професію: інтерв’ю втікача в хіп-хоп версії (відео)

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише “Інтерфакс-Росія“.

Відзначається, що на питання журналістів, чи охороняється в РФ Янукович, Пєсков сказав: “Згідно з указом президента РФ він охороняється“.

“Державна охорона надається за рішенням глави держави”, – заявив Пєсков.

На питання, чи є указ Путіна про надання Януковичу охорони, Пєсков сказав: “Так, так, він був, коли він (Янукович) в’їхав (в РФ) як глава (українського) держави”.

Пєсков не сказав, яка саме структура охороняє Януковича.

“Цього я вам точно сказати не можу. Цього я не знаю, але він охороняється, у нього є державна охорона”, – зазначив Пєсков.

Щодо юридичного статусу Януковича Пєсков сказав, що він “в’їхав в РФ як діючий президент і глава держави Україна, після того, як в цій країні відбулося силове захоплення влади”.

За словами Пєскова, Янукович в’їхав у Росію в якості президента, проте зараз він не є президентом України, і у нього “немає ніякого особливого або спеціального статусу” на території РФ.

Раніше Пєсков заявив, що у Росії немає жодних претензій до Януковича, який вже майже 5 років переховується в РФ від українського правосуддя.

Однак прес-секретар російського президента обіцяв дізнатися про статус, з яким Янукович перебуває на території Росії.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com