Кремль розпалює націоналістичні настрої в Європі, щоб використати їх проти України – ISW

30.01.2024, 10:03
153405

Росія активно розпалює неоімперіалістичні та націоналістичні настрої в Європі, щоб вбити клин між Україною та західними союзниками.

Читайте також: Росія розсилає українцям повідомлення від імені Зеленського

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти нагадали, що лідер угорської партії “Наша Батьківщина” Ласло Тороцкоі заявив, що Угорщина має претендувати на Закарпатську область України.

В свою чергу румунський правий політик Клаудіу Тарзіу заявив, що Румунії необхідно “реінтегрувати” сусідні з Румунією території України, де проживало румунське населення.

Експерти вважають, що російські джерела посилили заяви Тороцкоя та Тарзіу та підкреслили ці ультранаціоналістичні претензії Румунії та Угорщини на українську територію.

Аналітики нагадали, що Росія неодноразово пропонувала ідею “розподілу України” між Росією та Заходом до початку повномасштабного вторгнення.

Однак, диктатор Путін та інші керівники російського режиму відновили цей наратив у грудні 2023 року, заявивши, що Україна має історичні “територіальні суперечки” з Польщею, Румунією та Угорщиною, але може зберегти свій “суверенітет”, якщо вся країна складатиметься з кордонів Львівської області.

Експерти вважають, що серед націоналістичних європейських фракцій і їхніх власних націоналістичних ідеологій набула популярності концепція “рускава міра”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com