“Крим повернеться до України” – Зеленський у роковини депортації кримських татар

18.05.2020, 12:50
72727

Президент України Володимир Зеленський вірить у деокупацію Криму і повернення на тимчасово окупований півострів вимушених переселенців. Про це йдеться в оприлюдненому 18 травня зверненні глави держави в День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Читайте також: Володимир Зеленський вшанував пам’ять жертв політичних репресій (фото)

“Ми віримо, що обов’язково настане день, коли Крим повернеться до України. Кримські татари та українці повернуться до рідних домівок, зберуться за одним столом, щоб разом промовити: Bizim ve siziñ azatlığıñız içün! За вашу й нашу свободу!”, – наголосив президент України.

У ніч із 17 на 18 травня на будівлі Офісу президента було розміщено світлову проекцію, що символізує солідарність українського та кримськотатарського народів.

Нагадаємо, сьогодні, 18 травня, відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу. В Україні згадують трагічні події 1944 року, коли корінний кримськотатарський народ радянська влада вислала за межі Кримського півострова до Центральної Азії. Всього були депортовані понад 180 тисяч людей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com