“Крим – стара російська територія”,– заявив екс-канцлер Німеччини

14.06.2019, 21:55
29244

Екс-канцлер Німеччини та голова комітету акціонерів Nord Stream Герхард Шредер назвав анексію українського Криму Росією “законною”. Політик закликав визнати це, а також скасувати санкції, введені проти РФ за агресію в Україні. Про  це пише ″Bild″.

Читайте також: СБУ затримала керівника виборчої комісії ДНР: злочинцю інкримінують “держзраду”

Скандальну заяву колишній чиновник зробив увечері 13 червня в Бранденбурзі, виступаючи перед бізнесменами в рамках передвиборних заходів Соціал-демократичної партії, членом якої він є.

′Крим – це стара російська територія. У радянські часи не мало значення, куди Крим був приписаний територіально. Але тепер це вже не так″, – сказав Шредер.

На його думку, ″приєднанню Криму до Росії можна знайти юридичне обгрунтування″.

Він також вважає, що йдеться не про відділення, а про ″схвалення населенням″, а тому анексія Криму нібито не може вважатися ″агресивним актом″.

Як зазначили у виданні, кримське питання політик-бізнесмен захищав ″у дусі президента Росії Володимира Путіна″. Шредер додав, що санкції проти Росії через війну в Україні повинні бути скасовані, а Україна має виконати Мінські угоди.

Видання також зазначає, що Шредер є близьким другом глави РФ, який роками служить російським державним компаніям (″Газпром″, ″Північний потік″, ″Роснефть″).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com