Кримські татари сьогодні відзначають День національного прапора

26.06.2020, 11:30
76593

Кримські татари 26 червня відзначають День національного прапора. Датою святкування був обраний перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, що відбувся 26-27 червня в Сімферополі у 1991 році.

Читайте також: Син Микити Хрущова помер від вогнепального поранення в голову

Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров повідомив, що МЗС України дав директиву посольствам країни по всьому світу підняти сьогодні разом із державним прапором України і прапор кримських татар, пише Главком.

“Вранці в багатьох країнах, де є дипломатичні представництва України, поряд з державним прапором України майорітиме кримськотатарський національний прапор. І в багатьох країнах, де є хоча б маленька кримськотатарська діаспора, вони прийдуть, і разом з українськими дипломатами братимуть участь у цій церемонії”, – повідомив Чубаров.

Серед країн, де проходитимуть заходи, Чубаров згадав Болгарію, Туреччину і США.

Раніше Меджліс кримськотатарського народу також звернувся до керівництва Асоціації міст України з ініціативою щодо підняття кримськотатарського прапора разом із державним прапором України на флагштоках біля будівель міських рад міст – обласних центрів 26 червня.

Прапор кримських татар є полотном небесного кольору із зображеним на ньому знаком – тамгою – золотистого кольору.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com