Кримський архієпископ Климент оголосив голодування під стінами Кабміну

10.12.2019, 15:32
56199

Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент оголосив безстрокове голодування й вимагає захисту релігійної свободи українців на анексованому півострові.

Читайте також: Болгарська православна церква визнала ПЦУ

Як повідомляє “Крим.Реалії”, Климент вийшов з плакатом “Забезпечте права релігійної свободи українців у Криму” і заявив, що починає голодування.

“Я приїхав до Києва, мені вже нічого втрачати. Я офіційно заявляю: з цього дня я починаю безстрокове голодування. Доти, поки Кабінет міністрів України не вирішить питання захисту релігійних свобод на території Криму, забезпечення безпеки духовенству кримської єпархії ПЦУ”, — сказав архієпископ.

Він очікує він уряду забезпечити збереження церковного майна: приміщень та ікон. Климент уточнив, що припинить голодування після “виконання низки конкретних дій з боку української влади”.

“Вимога: зустріч з прем’єр-міністром України, визначення терміну, коли питання, які протягом п’яти років ставилися перед Кабінетом міністрів, будуть вирішені. До цього часу я не припиню голодування. Якщо вони зроблять це протягом тижня — добре. Якщо ні, то з Києва мене вивезуть або в труні, або з постановою (уряду — ред.) я поїду в Крим”, — додав він.

Зазначається, що ніхто з представників української влади до архієпископа Климента наразі не вийшов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com