Кучма розповів про реалізацію формули Штайнмаєра

27.09.2019, 20:33
44165

Реалізація так званої формули Штайнмаєра можлива після дотримання стандартів безпеки та встановлення контролю над українсько-російським кордоном. Своє бачення формули на зустрічі зі студентами в Дніпрі представив представник України на переговорах у Мінську Леонід Кучма, повідомляє Інтерфакс-Україна в п’ятницю, 27 вересня.

Читайте також: Кучма назвав умову зняття блокади Донбасу

″Коротко за формулою Штайнмаєра. Моя позиція дуже проста і зрозуміла: повинні бути дотримані стандарти безпеки і всі інші стандарти – тоді ми готові проводити вибори. У тому числі, питання кордону українсько-російського. Я не кажу, що ми сьогодні можемо там прикордонників українських поставити, але хоча б СММ ОБСЄ – її і сьогодні туди не пускають. А коли неконтрольованого кордону близько 450 км – що це таке?″ – сказав Кучма на зустрічі зі студентами Університету ім.Альфреда Нобеля.

За його словами, якщо Україна і Росія хочуть проведення демократичних виборів і “щоб українська територія дійсно стала українською”, а не підконтрольною Росії, то потрібно зробити “все, що відповідає цим стандартам”. ″Тоді і мир буде в Україні. Це записано і в Мінських угодах: перший пункт – безпека. А якщо щодня там стріляють, то про що можна говорити, якщо  щодня гинуть люди?″ – зазначив Кучма.

Він додав, що не може сприймати позицію деяких політиків і не готовий підписувати документ, який не включає безпеку українців на Донбасі: ″Коли з того боку (з Росії) звучить, що “ми один народ”, то чому ми вбиваємо свій один народ? Тому ту політику, яку ми іноді чуємо від деяких політиків, я сприймати не можу і під таким документом ставити свій підпис не хочу″.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com