Кулеба пропонує захищати дітей від “дивних” імен

5.02.2020, 17:10
62102

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба запропонував внести до українського законодавства обмеження на вибір імені дитини. Про це політик повідомив у Facebook.

Читайте також: Кулеба вперше показав світлину з лікарні після страшної ДТП (фото)

“Так, батьки можуть обрати ім’я для дитини, яке вони хочуть. І в українському законодавстві немає обмежень на вибір імені дитини. Проте я наполягаю, що це має відбуватися в межах здорового глузду. І якщо батьки хочуть обрати для дитини образливе, зневажливе ім’я, держава має втрутитися”, – заявив Кулеба.

За його словами, у багатьох країнах  відповідне положення, яке регулює це питання. Наприклад, у Франції місцеве законодавство заборонило називати дитину “Нутела”, адже це може суперечити інтересам дитини та спричинити знущання і глузування з боку однолітків. Також заборону було введено стосовно ім’я “Strawberry”.

Схожий закон запровадили у північно-мексиканському штаті Соноре. Зокрема, 2014 року було створено цілий список, куди увійшло 61 ім’я, якими не можна називати дітей. Крім цього, схожий список є у Данії. А саме, країна ухвалила список з 7000 імен, які можна давати дітям. Якщо ж з цього списку батьки не змогли вибрати жодного імені, вони можуть запропонувати свій варіант. Проте для цього вони повинні отримати спеціальний дозвіл в Слідчому управлінні імен Копенгагенського університету та Міністерстві у справах церкви.

“Я проти того, щоб ім’я дитини було несвідомою забаганкою батьків “виділитися”. Власні імена батьки можуть змінювати, як їм забажається. І дитина, коли виросте, також може змінити своє ім’я. Але не можна наперед називати дитину так, що це може призвести до цькування”, – підкреслив Кулеба.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com