“Культура та готельний бізнес втратять половину свого доходу через карантин”, – Ткаченко (відео)

13.11.2020, 11:11
88980

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що через карантин вихідного дня доходи сфери культури та готельного бізнесу скоротяться на 50%.

Читайте також: Повний локдаун в Україні можливий: Радуцький назвав умову

Про це він розповів в ефірі ток шоу “Право на владу”.

Ткаченко вважає, що в такому разі уряд має виплатити компенсації тим громадянам, які втратять роботу, та бізнесу, який постраждає від обмежень.

“Карантин вихідного дня вдарить дуже сильно по тих індустріях, якими опікується наше міністерство – це культура, креативні індустрії, готелі. І, безперечно, це 50% їхніх доходів за вихідні дні […] Якщо вже прийнято таке рішення, то тоді потрібно говорити за компенсації цій сфері у надзвичайно великих масштабах”, – наголосив він.

Мінкультури вже готує пропозицію до уряду про режим фінансових компенсацій. За даними Ткаченка, сукупні втрати бізнесу сфери культури, креативних індустрій та туризму від недоотриманого доходу з початку березня – понад 83 млрд. грн або 2% ВВП країни.

Зазначимо, ввечері 12 листопада Кабінет міністрів опублікував постанову, якою скасовується адаптивний карантин та запроваджуються обмеження вихідного дня до 30 листопада.

Вже в найближчі вихідні та протягом мінімум трьох тижнів буде обмежена діяльність кафе і ресторанів (робота на винос) та інших розважальних закладів. Працювати будуть, переважно, продуктові та побутові магазини, АЗС і аптеки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com