Курченко монополізував економіку окупованого Донбасу, – ЗМІ

22.11.2018, 17:33
5764

Після псевдовиборів на непідконтрольних Україні територіях Донбасу реальні важелі управління економікою остаточно перейшли в руки структури компанії Внешторгсервіс, яку пов’язують із олігархом-втікачем Сергієм Курченком.

Читайте також: Президент США знявся у кліпі сина російського олігарха

Про це пише Радіо Свобода.

Зазначається, що до влади у Донецьку прийшов колишній так званий в.о. голови незаконного угруповання “ДНР” Денис Пушилін. І оголосив новий курс – на розвиток економіки.

“Інтегруючись в економіку Російської Федерації, ми не хочемо бути споживачем або дотаційним регіоном. Донбас здатний не тільки заробляти на себе, але й бути попереду багатьох стійко розвинених держав”, – заявляв Пушилін.

Повноваження щодо розвитку економіки Пушилін делегував так званому “прем’єр-міністру ДНР” Олександру Ананченко.

Згадок про Ананченка практично немає. Навіть на медіаресурсах незаконного угруповання “ДНР”  немає його жодної офіційної фотографії. Лише одна – в профіль, на світлині він з громадянином Росії Володимиром Пашковим – екс-віце-губернатором Іркутської області.

Тепер Пашков в Донецьку, очолює впливову структуру компанії Внешторгсервіс і “розвиває республіку”.

Ця компанія з минулого року керує практично всіма шахтами і заводами на окупованій території. Видобуте вугілля і готовий метал потім потрапляє в Росію – без відома українських власників захоплених підприємств.

“Ми моніторимо та залізничну інформацію, і митну статистику. І судячи з даних, які ми бачимо, щомісяця близько 400-500 тис. тонн вугілля з тимчасово окупованої території перетинають кордон з РФ”, – розповідає керівник офісу глави ДТЕК Енерго Денис Діденко.

Крім того, наголошується, що монополістом з постачання і продажу продукції з окупованих районів Донецької та Луганської областей стала фірма Газ-альянс того ж Курченка.

Навесні цього року Міністерство економіки Росії заборонило іншим трейдерам контактувати з угрупуваннями “ЛНР” і “ДНР”. У зв’язку з чим пізніше російські фірми навіть написали колективний лист Володимиру Путіну.

Структури Курченко сьогодні фактично контролюють всі промислові гіганти непідконтрольного Донбасу, кажуть експерти.

Під владою Пушиліна процес монополізації тільки прискорився. Один з перших указів, який він підписав як так званий в.о. “глави ДНР” – передача Внешторгсервісу Докучаєвського флюсо-доломітного комбінату.

Фактично ліквідовано торговий дім Вугілля Донбасу, що був підконтрольним колишньому поплічнику вбитого Захарченка – Олександру Тимофєєву (Ташкент). У підсумку всі фінансові потоки остаточно переходять з-під контролю місцевих бойовиків до рук російським бенефіціарам Внешторгсервису, відзначає аналітик Кальміуської групи Віталій Сизов.

Внешторгсервіс, як і інші структури олігарха Курченка – в “чорному списку” Міністерства фінансів США.

В українському списку санкційних підприємств цей єдиний монополіст, який заробляє на українських підприємствах на окупованому Донбасі, чомусь не значиться.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com