Кирило Буданов заявив, що Кірєєва вбили працівники СБУ

22.01.2023, 19:17
134603

Денис Кірєєв –​учасник українсько-російських переговорів у Білорусі –​ був штатним співробітником ГУР Міноборони України, якого працівники СБУ вбили в автівці СБУ у Києві 5 березня, а тіло Кірєєва викинули на вулицю, заявив в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода очільник ГУР Кирило Буданов.

Читайте також: Стало відомо, хто попередив Буданова про плани Путіна взяти Київ

Радіо Свобода поговорило з Кирилом Будановим через три дні після того, як про Дениса Кірєєва написало видання The Wall Street Journal (WSJ). У публікації йшлося про те, що саме Кірєєв у деталях, попередив українське керівництво про плани Путіна наступати на Київ 24 лютого. Як зазначає WSJ, коли Кірєєв їхав на другу переговорну зустріч у Білорусь, по дорозі його вбили співробітники СБУ, вважаючи Кірєєва російським агентом. Пізніше радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Кірєєва вбили через брак координації між ГУР і СБУ.

Кирило Буданов каже, що він “чудово знає людей, які стратили Кірєєва” і що з приводу цього вбивства він мав персональну розмову з тодішнім керівником СБУ Іваном Бакановим. За словами Буданова, це була їхня остання розмова.

В інтерв′ю Буданов заявив, що він знав Кірєєва особисто з 2009 року і однозначно той не міг бути російським шпигуном. Крім того, Кірєєв проходив усі спецперевірки, в тому числі і на детекторі брехні.

Як зазначає очільник ГУР, Кірєєва  вбили в автівці СБУ, після проведення заходів щодо його особи, що зафіксовано в матеріалах розслідування.  Зокрема, Кірєєвїхав в СБУ після зустрічі з Будановим, за 200 м дор будівлі СБУ під’їхала автівка, з якої вистрибнули бійці “Альфи” і співробітники ДКР та сказали Кірєєву пересісти  до них в авто, той повідомив своїм охоронцям, що співробітники СБУ хочуть з ним просто поговорити та пересів до них у мікроавтобус, з якого і викинули його тіло. Все інше  розслідування веде ДБР, тому Буданов не має права коментувати цю інформацію.

Кирило Буданов зазначив, що участь Кірєєва у переговорах  у Гомелі мала на меті  затягнути процес для того, щоб виграти час, оскільки пан Кірєєв особисто знав двох осіб з того переговорного процесу, які представляли російську сторону.

Очільник ГУР коментує зараз всю ситуацію бо пішла серйозна інформаційна хвиля і пішла дуже серйозна хвиля по протидії і він не хоче щоб паплюжили честь героя України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com