Китай частково призупинив купівлю сирої нафти з РФ

22.11.2022, 21:02
131396

Покупці сирої нафти з Китаю призупинили купівлю частини російської нафти, очікуючи від США та країн Заходу деталі щодо рівня цінової межі на нафту з РФ, яку буде встановлено 5 грудня.

Читайте також: “Зимова пауза” у війні: в Міноборони натякнули на можливість позасмагати в Криму навіть в січні

Про це повідомляє Bloomberg.

У Китаї вагаються щодо закриття угод до того, як буде більше відомо про точний верхній рівень ціни на російську нафту. Наразі кілька партій російської нафти марки ESPO з доставкою у грудні залишаються непроданими. Нафта марки ESPO користується популярністю у нафтопереробних заводів Китаю через високий вихід дизельного палива та коротку відстань доставки.

Якщо буде встановлений занадто низький рівень ціни, стороні, відповідальній за доставку та страхове покриття (це може бути продавець або покупець, залежно від умов контракту), можливо, доведеться звертатися за послугами до постачальників за межами ЄС. Це ускладнить процес і кардинально змінить економічну складову угод.

Банки, які фінансують закупівлю нафти, побоюються санкцій і стрімкого зростання фрахтових ставок. Постачальники також оцінюють можливість санкцій чи штрафів з боку ЄС.

Зазначається, що Китай та Індія стали життєво важливими точками збуту російської нафти після того, як більшість інших покупців уникали Росію після її вторгнення в Україну.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com