Китай, ймовірно, допоміг Росії облаштувати оборонні укріплення в Україні, – WSJ

23.08.2023, 19:02
145588

Китай, імовірно, допоміг Росії в облаштуванні фортифікаційних укріплень на захоплених територіях України. Про це свідчить характер деяких торгових контрактів між двома країнами, пише The Wall Street Journal.

Читайте також: Україна змінила позицію про формат трибуналу над РФ і Путіним: ЗМІ назвали деталі

Видання зазначає, що за перші сім місяців поточного року обсяги двосторонньої торгівлі між країнами зросли на 36%. При цьому в поставках є чимало техніки, що має подвійне призначення і може бути використана у військових цілях.

За “дивним” збігом, Росія більш ніж утричі наростила імпорт китайських екскаваторів саме тоді, коли російська армія почала облаштовувати свої оборонні позиції після закінчення осіннього контрнаступу ЗСУ.

“Китайські компанії дозволили Росії побудувати укріплення в Україні. Це не збіг. Рік тому, коли російська армія почала відступати, вона справді почала окопуватись”, – зазначив неназваний старший науковий співробітник Атлантичної ради.

Крім того, видання стверджує, що за час повномасштабного вторгнення Китай передав Росії тисячу дронів, замаскованих під дитячі іграшки, 6 вертольотів, оптичні приціли, вироби з титанових сплавів, що використовуються у виробництві озброєння, та авіаційні деталі, що призначені для військової авіації.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com