Китай нарощує поставки зброї в Африку, але вже є розчаровані покупці, – Defence Express

26.03.2024, 11:01
156335

Китай, який рекордно збільшив військовий бюджет, поступово витісняє Росію з ринків озброєнь в африканських країнах, що лежать південніше від пустелі Сахара. Станом на березень 2024 року на китайську зброю припадає 19% від усіх оборонних контрактів у цьому регіоні. Однак у Франції заявляють, що деякі держави вже розчарувались китайською зброєю, пише Defence Express.

Читайте також: В Польщі створять нову авіабазу на кордоні з Україною

Зазначається, що таку тенденцію у Франції сприймають так, що Китай і їх також витісняє з цих перспективних ринків. Були випадки, коли китайське озброєння вибирали навіть ті країни Африки, що пов’язані двосторонніми оборонними угодами з Францією.

Зокрема, Сегенал та Кот-д’Івуар, які мали тісні оборонні зв’язки із Францією, протягом останніх кількох місяців замовили в Китаю поставку колісних бронемашин VN22B від Norinco.

За словами журналістів, проблема має вже системний характер, по ній нещодавно в нижній палаті парламенту Франції виступав глава воєнної розвідки DRM генерал Жак Ланглад де Монгро.

Із доповіді випливає, що контракти Китаю на поставку зброї для країн Субсахарського регіону є невіддільною складовою геополітичної експансії Китаю в Африканському регіоні. Китайці намагаються поводитись як “відповідальна держава”, але уже є приклади, коли “деякі країни розчарувались китайською зброєю, бо вона не відповідала заявленим характеристикам”.

Однак глава DRM не наводяться конкретні приклади, але він додав, що Франції варто попрацювати над кращим маркетингом своє зброї, щоб перехопити ініціативу у китайських конкурентів.

Якщо говорити про конкретні приклади, то Defense Express повідомляв, що Китай зробив САУ під копію російського “Краснополя” і продає її на експорт, зокрема до Ефіопії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com